NUR FARAH AIN ZULKIFLI: October 2011

Sunday, 23 October 2011

Awww aww , Surpriseeeeeee !


Assalammualaikum Blogger .

Surpriseeeeeee ! Haa~, macam Eric Leong tak intonasi Aien ? Haha~, Korang na tau ape yg surprisee sgt ? Act , tade pape yg surprise ponn . Haha~, Tadi , Aien ade call Bantal Pelok Aien tuu . Aien call sebab na minta maaf :p Haha~, Tiba dye cakap kan " Bie rasa macam na buat surprise je tok Baby " . Wahhhh , Aien yg mendengar tuu tiba tiba jadi excited tau . First time dengar dye na buat surprise tok Aien . Before nii xpenah pon . Sangat terharu :') Tapi , xtau lahh betol ke tak . Tanak lahh mengharap sgt . Tiba xjadi nanti , padan muka ! Kita biasa biasa je okey . Tarik nafasss , innnnnn outttt . Huh~, dah okey da . Td je terlampau excited . Lalala~

Alangkah bahagianye Aien kalau dapat surprise tuu (: #Ceitt , kan da cakap td , jgn mengharap sgt . DEGIL ! . Ala , tp xboleh ahh . Excited lg nii . Tok pertama kalinye dalam masa Setahun 2bulan nii dye nak buat surprise ? OMG ! Macam mimpi kan . Happy gila tau (: Hmm~, k lahh . Nanti kalau surprise nii betol-2 jadi , Aien update kat sini lagi k . Bubye .


Lot of LOVE ,
Nur Farah Ain

Celoteh Daripada Nur Farah Ain :D

Saturday, 22 October 2011

Jangan nak buat perangai Anjing kau dgn aku (!)

Assalammualaikum Blogger .

Okey , actually , hari nii Aien mmg tanak buat entry pape kat blog . Just na layan muka buku . Sebab dah update pasal Graduation tuu . But , ade benda yang buat Aien nak sangat buat entry hari nii . Hmm~, kalau korang ade follow muka buku Aien , Aien ade buat status pasal cemburu cemburu nii . And , status tuu memang Aien minta pendapat dan Aien xtuju kan tok sesiapa pon . Tp Aien xtau lahh ape masalah sorang budak perempuan nii . Aien xkacau hidup dye pon apatah lagi na tengok muka dye . Bluekk , meluat . Tapi mungkin dye pk dye da bagus sgt kot . Biasalah , budak baru na up kan . Budak bawah Aien . Dye mmg anti Aien since last year lagi . Xtau lahh kenapa kan . Kau dgn akak kau ... Aish , aku malas na libatkan akak kau tuu . Korang nak tau ? Aku da selamat block dye dari friend aku (: Tp before aku block tuu aku sempat capture dye punya status tuu . 

Yeahh , betol korang kata , mungkin status tuu tade kena mengena dgn aku . Tp , apasal time aku buat status macam tuu , kau pon buat status yg sama ? What the hell ! Korang na bukti ? Jap .




Haa~, nii status yang Aien buat . Before Aien buat status nii , Aien ade tulis lg satu status . Tapi da delete . Cuba lihat , Aien tulis status nii 53 minit yg lepas . Then , cuba korang tengok yg nii pula .



Okey , nii status budak tuu . Nmpk ta masa dye buat status nii ? Korang tngok balik betol-2 masa dye buat status nii dgn masa aku buat status aku . Dah ? Ape pendapat korang ? Memang dye buat status nii lepas baca status aku kan . Panas hati doe . Memang mental problem ahh budak nii . Xsalah lagi . Dye pk ramai orang suka dgn perangai dye ? Perangai macam Anjing . Rahsia kau ade kat tangan aku . Jangan sampai aku buka rahsia tuu bgtau mak bapak kau . Mati kau nnt . Aku xcari masalah dgn kau , kau jgn na mulakan dulu . Xtau lahh aku perangai jenis ape kau nii . Kalau kau adik aku , aku da pijak pijak sampai mati . Kau marah aku tulis pasal nii ? Ingat aku kisah ? Ape , tade kena mengena dgn aku ? Okey , tapi aku terasa . Memang kau boleh buat ape pon alasan supaya orang caya cakap kau , tapi , kalau ikot logik and ikot akal yg waras , mmg kau cari gado . # Guna akal yg waras tau . Jgn guna akal kau . Gila jdnye nnt . Lalala~, Kira baik lahh aku nii xtayang muka kau kat sini . Siap ttup lagi nama kau . Lagi pon gambar or nama kau xlayak ade kat blog aku . FAHAM ?

Selepas aku block kau nii , aku harap kau boleh tutup mulut kau yg busuk tuu . Bau longkang tau ! Puiiii ! Da arr , malas aku na pok pek pok pek pasal kau kat sini lagi . Busuk pnye budak . Btw , aku minta maaf kalau status tuu bukan untuk aku tp aku tetap terasa . Aku kenal macam mana perangai kau tuu gilaaa ! Ape , ayat aku kurang aja ? Yeahh , memang aku saja guna ayat macam nii untuk kau .  Na tau sebab ape ?  Sebab kau xlayak lahh na guna ayat baik-2 . Ayat yg macam nii je sesuai dgn kau (: Bubye .

#AKU TERASA SEBAB TUU AKU BUAT ENTRY NII . ADE MASALAH KE ?





Lot of HATE , 
Nur Farah Ain .




Celoteh Daripada Nur Farah Ain :D

Friday, 21 October 2011

Graduation Day !


Assalammualaikum Blogger .

Hoi hoii (: Nampak tak gambar Aien kat atas nii ? Hebat ta ? Haha~, Aien da bergelar Graduan tau . Korang ade ? Graduan lahh sangat kan :p Happy wow ! At least da ade lahh juga pengalaman Graduation kan . Ala ala kat universiti tuu . Ape orang cakap ? Convocation kan ? Mak pon da rase nyahhh . Jangan jeles . Haha~, Thanks to Sara Ilia amek kan gambar nii . Seriously , xbnyk amek gambar time graduasi nii . Soo , entry kali nii ade gambar nii je tau . Jangan na bising-2 . Hee~, Korang jeles takk ? Tau ta betapa bangganye bila dapat pkai jubah dgn pegang scroll tuu . # betol ke eja scroll tu ? Kira jadi motivation tok ktorg yg nak SPM nii . Nii first time kan . Aku akan pastikan lepas nii aku akan bergambar mcm nii juga kat Universiti nnt . InsyaAllah . Aminnn . Hopefully kan .

Hari nii semua dress seboleh-2 na kalah kan datin datin . Haha~, Vough nyahh masing-2 . Biasa lahh , pengalaman kan . Kenangan masa kat skola menengah nii . Memang xsemua skola buat majlis majlis macam nii kan . Tapi kan , ade bagusnye bila skola buat macam nii . Semangat sikit (: Haaa~, lupa na gtau . Korang tau , Aien bukan main cuak gila na naik stage tuu . Sejuk gila tangan Aien . Bila sampai je nama Aien kena panggil , Ya Allahhh , rasa na tercabut screw kaki nii . Gigil doeee . Seram sejuk Aien . Padahal benda senang je na buat kan , just naik , amik scroll , amik gambar then berambus dari stage tuu . Itu pon da menggelabah na mati . NERVOUSSS ! Haha~, Aien sedih juga sbb xbnyk gambar dpt kan . Yela , bukan selalu event macam nii . 

Hmm~, Aien da xtau na carot ape kat sini lagi . Cukup arr tu kan . Nanti kalau ade idea , Aien tulis lagii panjang-2 tau . Sebelum tuuu , 












Nii ade sikit buah tangan tok korang yg sudi melawat blog Aien . Sumber : Muka buku (:





Lot of LOVE ,
Nur Farah Ain

Celoteh Daripada Nur Farah Ain :D

Sunday, 16 October 2011

Congratulation !


Assalammualaikum Blogger .

Heyhey ! Mesti korang pelik kan kenapa tajuk entry Aien "CONGRATULATION" . Act , nii bukan cerita pasal Aien . Tp Aien na buat entry pasal Bantal Peluk Aien tuu . Haa~, na tau sbb ape Aien buat entry pasal dye ? Aien na kongsi kegembiraan dye hari nii . Mungkin bagi korang macam klakar kan , tp bagi Aien , dye sangat AWESOME tau . Eyh , korang na tau ehh ? Maaf maaf , terlupa pula . Haha~, Act , td , Skola dye jd juara tarian . Salah sorang penari tuu Bantal peluk Aien tuu lahh . Bukan main happy pula dye . Haha~, Act , nii bukan first time menang kan ? Last year pon group dyowg menang gak (: Btw , Tahniahh sayang ! Sape sangka , dye yg bagi Aien agak keras tuu boleh menari zapin , inang and bla bla bla bagai . Hee~

Kadang-2 , Aien mara gak dye menari-2 nii . Yela , kalau nme pon menari kompem-2 lahh ade training dye kan . Tambah-2 lg na SPM nii . Bukan bnyk masa tinggal . So , lepas nii tolong lahh bie , jgn na menari lg . Stop lahh . Cukup lahhh tuu k . Stop kan semua aktiviti tuu . Concentrate kat SPM pula . Boleh Janji ta ? Haa~, Aien nii kalau da berceloteh mmg susah na berhenti . Ape ? Na tengok gambar ? Yee , kejap . Aien baru na masukkan . Sabar tau . Lima minit dari sekarang (:


Nampak ta ? Segak kan ? Hee~





Haa~, nii lahh gambar-2 yg dapat Aien amek . Na amek bnyk-2 xlarat lahh . Kalau na tengok-2 lebih-2 , pegi lahh tengok kat FB kanak-2 di atas nii . Haha~. Pape pon , Tahniah lagi skali yaa . Usaha korang berbaloi (: K lahh , ckop sampai sini . Kbai .


Gambar nii saje letak . Tade kaitan pon act . Suka tengok dye senyum tuu . Tak handsome kat mata awak , Tp handsome di mata saya <3



Lot of LOVE ,
Nur Farah Ain .

Celoteh Daripada Nur Farah Ain :D

Jamuan Lembaga Pengawas SMKPI 2011

Assalammualaikum Blogger .

Haa~, entry kali nii Aien guna gambar yg di ambil sendiri (: 15 Oktober 2011 bersamaan hari Sabtu , Lembaga Pengawas Sekolah Menengah Kebangsaan Pandan Indah telah mengadakan Jamuan Akhir tahun untuk semua pengawas . Cewahh , nmpk tak ayat Aien tuu . Macam na tulis karangan pula . Haha~, Okey , picture kat atas tuu gambar Aien dgn pengawas form five yg lain . Dari kiri , Farahin , Aina , Ain and Amira (: Before gerak naik bas tuu ktorang sempat snap gambar nii . 
Okey , Jamuan Pengawas yg diadakan di Bangunan Getah Asli Malaysia berhadapan KLCC # tu yang penting :p Not bad arr . Semua nmpk enjoy . Tahniah tok pengawas form four yg susah payah buatkan jamuan tuu . Macam ktorang last year jgk . Eyh , ape ? Korang xcaya tmpat tuu depan KLCC ? Na bukti ke ? Jap ea . 


Haa~, kan da cakap td . Tak nak caya sape suruh :p Paling penting adalah , makanan yg disediakan , SEDAP gilaaa . Kenyang lahh Aien makan . Dgn lauk ayam , daging , udang and bla bla . Tu baru mkn tengah hari . Makan petang dgn nugget , hot dog , fries . Hmm~, puas hati lahh . Even tahun nii xbuat kat hotel mcm tahun-2 sebelum nii , tp still enjoy (: Lepas tuu kan , dapat ais krim . Nyum nyum #macam budak kecik . Kira nii jamuan pengawas yg last tok Aien . Yela , tahun last kan . Hmm~, asyik pok pek pok pek jee . Nak letak gambar lak . Tengok tauuu !


Satu-2 nya gambar Aien sorang-2 (:






Bersama kawan kawan sekolah (:

woot woot , amacam , puas ta tngok gmbar-2 tuu ? Xpuas ? Ala , maaf lahh , tuu je gmbar yg ade . Haha~, K lahh , ckup untk entry kali nii . Kbaii <3


Lot of LOVE , 
Nur Farah Ain


Celoteh Daripada Nur Farah Ain :D

SayaRinduAwak !



Assalammualaikum Blogger .

Nmpk tak gambar kat atas tuu tulis I MISS YOU ? Yeah , Aien sedang merindui dye . Siapa dye ? Ala , bantal peluk Aien lahh , Muhammad Alif . Aien rindu dye . Almost three weeks xjumpa . Masing-2 busy . Macam nii lahh nasib kalau kapel jauh-2 nii kan . Nak tanak kena juga terima (: Act , xtau na tulis ape dahh . Just na bgtau awak , saya rindu awak ! Saya na jumpa awak .  ILOVEYOU . XOXO .




Lot of LOVE ,
Nur Farah Ain

Celoteh Daripada Nur Farah Ain :D

Friday, 7 October 2011

I'm BACK (:



Assalammualaikum Blogger .


Alhamdulillah , akhirnye dapat juga Aien check out blog Aien setelah sekian lama tak BERblog . Almost 2month rasenye . Sorry babe , Aien tersangat-2 lahh busy skrang . Paham-2 jela , SPM da semakin hampir , cuak dibuek ehh . Haha~, Trial pon baru abis kan . Skrang nii mmg cuak na tunggu result jela . Serious , takot . Na tau sebab ape Aien takot ? Yela , mana xtakot kan , time trial , orang baca buku , Aien heboh buat benda xberfaedah . Pegi open house rumah orang . Haha~, *tu lahh , orang na pegi open house kau pon sibuk na pegi . Padan lahh muka kalau result kau tuu teruk . Hmm~, da orang ajak , pegi lahh . Kan kan kan . Tape , aku na tekad , lepas nii kena struggle gila-2 demi masa depan kan (: Bila da lama xmasuk blog nii mula lahh , macam-2 benda Aien da lupa . Huhu~, rase macam na edit blog nii . Tp bia lahh dulu . Skrang bukan masa nye . Ingat Aien , SPM kau 37 hari lagiii . Jgn na BERfacebook , BERblog je keja kau . Ingat sikit k . Hee~, Yee , Aien ingat lahh . Hmm~, k lahh . Rasenye ckop lahh dulu nii . Da tade idea lahh na tulis . Da kering da idea ayat-2 gramatis Aien na tulis kat sini . Semua da guna time trial hari tuu . Haha~, Kbai . ILOVEYOU <3




LOT OF LOVE ,
Nur Farah Ain


Celoteh Daripada Nur Farah Ain :D