NUR FARAH AIN ZULKIFLI: July 2011

Thursday, 14 July 2011

PLKN (!)

Assalammualaikum Blogger ,

Sekarang nii budak-2 form 5 tengah check PLKN masing-2 . Kat sekolah , kat FB , semua bercakap pasal PLKN lahh . Ade yg suka dapat PLKN , ade yg Tanak pegi . Haha~, Btw , aku cuak gak bila dapat tau PLKN da boleh check . Tiba rasa takot . Xtau kenapa . Padahal before nii , aku yg beriye-2 sgt na pegi , tp sekarang xtau nape tiba aku tanak pegi . Maybe aku takot na tinggalkan dye 3bulan . Rindu woo ! Haha~, time aku na check tuu , tangan aku m'gigil na search web PLKN tuu . Time aku na buka tiba ERROR pula . Aku da xcited na check kan . Then dalam pale otak aku nii , asyik pk macam mana kau SI DIA tuu dapat PLKN . Xdapat aku na bayangkan macam mana respon aku nanti :p Bila da banyak kali aku try bukak web tuu xboleh-2 , aku try guna SMS lak . Pehh , lagi lahh . Berjam-2 aku tunggu . So , aku chill lagi .

Keesokannya , aku try lagi . Minta lak link kat mmbe aku . Da dapat tuu aku try bukak . Alhamdulillah , boleh pon :p Dalam hatii , xabis-2 berdoa . Hee~, Aku klik link tuu , beberapa saat kemudian . Keluar arr benda alahh tuu .


Haa~, nampak takk ? Haha~, dye suro masuk no ic pula . So , aku pon masukkan , 94********** . Then aku tekan ENTER . Tiba , loading pula benda nii . Mula arr aku tertanya-2 , aku dapat ke ? Janganlahh-2 . Aku tanakkkk . Xlama pas tuu , haa~, na sgt tau kan . Hambek kauuu ! 



Nampak ta dye tulis ape ? "MAAF ! ANDA TIDAK TERPILIH UNTUK MENYERTAI PLKN SIRI 9/2012 . TERIMA KASIH " . Pehh , lega gila hati aku . Melompat-2 aku time tuu . Rasa na menjerit pon ade . Haha~, Tiba aku risaukan SI DIA pula . Dye dapat ke tak erk ? Kalau dye dapat aku sorang-2 arr nanti ): Aku tnye dye , dye cakap xcheck lagi . Dye soh aku check kan tapi time tuu ERROR . So , xpat na check . Esok tuu aku online , tiba dye tulis status dye , "dapat PLKN Sabah , Okey gak an ." Aku risau daa . Bila aku tnye dye tanak jawab sbb time tuu dye tengah mara aku . Hmm~, So , aku mnx ic dye then check sendiri , Alhamdulillah , dye pon xdapat . Yeayyyyyyyy (!) HAPPY gilaaa . If aku dapat pon , aku harap aku dapat sama tempat dgn dye (: K lahh , Boii xD

*Bila xdapat pegi sedih lakk sbb orang lain yg dapat tuu happy je . Dyorg kate rugi sape xdapat . Betol ke ? Hmm~

Celoteh Daripada Nur Farah Ain :D

Tuesday, 12 July 2011

Kurang Kasih Sayang Kott :p

Assalammualaikum Blogger ,

Hmm~, harii nii letih arr . Letih dengan perangai manusia sekarang :p Btw , perempuan tuu memang saje cari gado dengan aku lahh kan . Tah bila-2 dye na berambus dari skola tuu pon xtau lahh . Dlu bukan main lagi cakap na pindah bagai . Adoinyee (!) Now , dye na buat hal dengan aku . Aish . bencii gilaaa . Aq da diam tuu da arr , yg kau m'gelabah sgt na post-2 kat fb tuu lagi pahal ? Na cari publisiti murahan kau tuu ke ? Haa ? Yela tuu kan , aq da tau daa niat kau tuu . Haha~, kesian lahh :p Sorry arr , aq na masuk kan status-2 kau nii . Tp aku nii kira baik jgk lahh . Xtunjuk nama and muka kau yg "cantik" tuu . Haha~, jap ea .

Medium

Large

Aku rasa da cukup besar da nii . Haha~, nampk ta dye cakap pasal ape ? Pasal aurat bhaii . Baik kan budak nii . * Baik lahh sgt . Bluekkkkk :p Bukan main lagi kan ayat dye . Tapi dye xsedar diri dye uw macam mana . Dye nampak diri orang je , diri dye xnmpk . Biasa lahh , budak yg suka tengok luaran orang nii mmg macam tuu . Suka jugde orang ikot sedap dye je (: Aduhh , aku na tulis kat blog pon jadi masalah kat kau kan . Suka hati aku lahh . Blog aku , bukan blog kau . Aku tulis kat blog pon , aku post jgk benda nii kat FB sengall ! Dapat tulis panjang-2 sikit . Tu pon xtau kaa deii ? Ish8 . Lagi satu , macam kau xpena mencarot kan . Aq tade mencarot pon dye kate aku mencarot . Tak caya , cuba lahh bukak blog aku title "I HATE YOU DERR" .  Mmg aku tuju benda nii kat dye , tapi tade lak aku mencarot . Tang mana aku mencarot xtau lahh . Mata kau da keroo kot . Haha~, pakai spek k lain kali (:

Medium
Large

Tah zaman bila tahh aku na protect diri aku dgn mencarot . Bukan kau ke na protect diri kau dengan post-2 benda pelik-2 nii kat FB . Da tuu cara kau kan , okey , aku ikot rentak kau tuu . Kang cakap aku takot lak . Perkataan SETAN ? WOW ! Dasyat gilaa lahh ayat kau .  Aku xcakap kau boleh kate aku cakap . Kau gilaa ke ape ? Kesian ! Aku bersimpati lahh :p Ala , kau xpayah na cakap pasal DOSA PAHALA bagai lahh . Macam lahh kau buat mcm nii xdpt dosa . Nii bukan kira kau mengata orang ke ? Xtau lahh kot bagi kau kalau buat mcm nii kau dapat PAHALA kan . Haha~. Klaka doeee . Tu lahh , kau nii macam katak bawah tempurung pon ade . Eyh , kau xpayah na mempertikaikan pasal maksom tuu k . Tu antara aku dgn mmbe kau , yg kau Busy body sgt nii kenapa ? Da tade keje . Kot tade keje pegilahh mengaji . Kau kan "baik" . Haha~, da aku dgn budak skola lama aku panggil macam tuu , kau na mempertikaikan lagi pahal ? Btw , ejaan dye MAKSOM bukan MAKSUM k . Ape lahh kau nii . Ejaan pon da lain , makna mesti arr lain . Kanak-2 betol ar kau nii . Aku pon penat layan orang macam kau . Haha~,

Medium

Large

Haha~, yang nii lagi lahh . Menggelabah doee ! Tau pon kau ketentuan Allah . Da pandai da sekarang kan :p Ala , masalah sekarang nii , akhlak kau pon buruk weyhh . Tang mana yg akhlak kau baik sgt tuu . Bak dtg tengok . Setakat kau pakai tudung dgn HANDSOCK kau tuu , kau ingat akhlak kau da cukup baik ke ? Jangan kau ingat orang-2 yg freehair nii tade akhlak lahh . Aduhh , masalah kau nii . Don't judge a book by it cover lahh . Kau pandang luaran ape yg ade . Kenal dulu baru kau tau macam mana lahh . Freehair-2 aku nii , solat aku buat jgk . Kau ingt aku lupa semua tuu . Jangan pandang orang-2 freehair nii sebelah mata . Da sampai masa nnt pandai-2 lahh na tutup aurat tuu . So , xperlu kau na heboh sgt k .  

Medium


Large

Haha~, maaf lahh . Aku xsudi kot na komen kat status kau tuu . Mesti penat kau tunggu kan . Kesian je kau . Sebaik ade orang tolong bgtau pasal status-2 kau nii . Kalau ta mmg aku xtau lahh . Sbb aku nii xsuka amek tau pasal kau . Kau je sibok pasal aku kan . Haha~, Btw , aku terharu kau invite aku kat status kau . Gagaga~

*Dahhh , penat aku tulis pasal kau sorang je . Haha~, Btw , kalau kau berani sgt , asal xdtg face to face je weyh ? Aq on jee (: Setakat beranii kat FB baik xpayah . Baik close je acc kau tuu :p Boiii . Sekian .

Maaf lahh kalau terkasar bahasa or MENCAROT k . Haha~, Kalau xnmpk , pakai spek k . Tuu je yg aku mampu buat (:

Celoteh Daripada Nur Farah Ain :D

Friday, 8 July 2011

Fashion Show ? Blushinggg (!)

Assalammualaikum Blogger ,

Da lama aku na tulis benda nii . Tp xberkesempatan lakk . Hari nii baru dapat gambar-2 tuu . 5 July 2011 bersamaan hari Selasa . Hari yg bnyk buat aku nangis kot . GRR~, Korang lahh yg buat aku nangis kan . Aku rase xperlu lahh korang na ejek-2 or whatever yg sama maksud dgnnye . Korang ingat senang ke na buat benda tuu depan orang ramai . Malu doee . Cuba korang kat atas tuu . Korang xtau . Yang korang tau , na mengutuk , mengejek , gelakkan orang . Bukan na support ke ape . Ish , ape punya kawan lahh . Ape pon xboleh . Btw , thanks to Hasnira sbb bagi aku merasa naik atas pentas pakai baju yang dye buat . Even kena kutuk bagai , xkisah lahh kan . Tuu just pengalaman , kalau xcuba sekarang bila lagi kan (: Nii gambar-2 tuu :


Nii model-2 SMK Pandan Indah . Haha~


Model , Designer and Teacher


Model , Designer and Teacher


Model , Designer and Teacher


Model , Designer and Teacher


Filza and Me 


With my Designer


Filza , Adilah and Me 

Nii aku lahh ngokk . 

Cukup lahh gambar nii untuk tontonan korang . Haha~, aku tau aku je yang lain dari orang lain kan . Sebab tuu aku kena kutuk gilaa-2 lahh dgn budak-2 nii . Act , bukan aku kan yg minta pakai mcm nii . Da designer suro , aku ikot je . Tp aku xsalahkan dye lahh kan . Biasalahh mulut orang . Tade sape boleh ttop . Tp bg aku kan , pendapat aku k , fashion show yg aku pena tngok lahh kan , mmg pelik-2 pon .Xsemua sama . Kalau semua sama xpayah jdkan fashion lahh kan . Haha~, pape jela k . Tp aku tau mmg kelakar . So , xpayah na kutuk bagai k . Terima Kasih . Bubye (!)

Soalan bagi blogger yg follow : Pelik and kelakar sangat ke ape yg aku pakai tuu ? 



*Na patah kaki aku . First time pakai kasut 5 inci . Gila lahh kan .



Celoteh Daripada Nur Farah Ain :D

I Hate You Derr (:

Assalammualaikum Blogger ,

Hmm~, hari nii hari SABTU bersamaan 09 JULAI 2011 , jam 10:00 am . Macam biasa , hari cuti kan , memang bosan arr . Laki aku skola lak hari nii . Haha~, Okey , act , aku bukan na tulis pasal laki aku , nii aku tulis pasal beberapa orang yang aku xtau ape masalah dye . Senang cerita pasal budak yang aku BENCI gilaa lahh . Haha~, jujo kan aku (: Aku xtau lahh kan ape masalah dye dengan aku , aku tade pon kacau hidup dye , dye je yang menyibok-2 pasal aku . Na komen status FB aku bagai . Aku pon tade lahh na komen sangat status FB dye tuu . Aku tau kau suka sangat menyibok kat status aku kan , sbb kau na publisiti murahan kau tuu . Kot kau na komen , komen jela . Xpayah na menyakitkan hati orang .

Kalau aku jadi kau kan , tade lahh aku na buang masa na komen kat status orang yang aku xsuka , tp kau nii pelik . Da xsuka tp na jgk komen tuu . Ish8 . Menarik sangat ke status yang aku tulis tuu weyhh ? Haha~, Nii pesanan *aku benci kau lahh , so , aku rasa kau xperlulahh na tunjukkan diri kau kat status-2 aku k . Kau pegi komen status orang lain . HARAP MAKLUM (: Aku bukan ape , just xsuka orang yg aku xsuka menyibok dalam hidup aku . Dari aku diam-2 kang ade jgk perkataan xelok kua dari mulut aku . GRR~, Ade jgk orang yg perasan kau cari pasal dgn aku kan . Tengok nii ,


Nampak ta ? Kalau xnmpak buat-2 lahh nmpak k . Haha~, da lahh , malas aku na "pok pek"-2 kat sini . Bosan cakap pasal kau weyh . Kau sedar-2 sendiri lahhh k . Kau suka lahh orang cakap pasal kau ea ?Change ur attitude derrr (!) Eyheyh , lupa lak akuu , pasal kau kutuk-2 aku tuu , thanks lahh yaa . Aku apprciate gilaa lahh . Na kate buruk bagai , at least aku cuba kan . Dari kau tau na mengkritik je . Tah pape . Ingat kau CANTIK sangat ke ? Aku nii ade jgk lahh orang na amek aku jadi ***** tuuu , dari kau , tade langsung . Haha~, kesian bhaii (: Kalau kau cantik na kritik aku buruk bagai tuu , boleh gak aku terima , nii macam ape jee . Adoinyee (!)

Hmm~, ape lagi erk ? Haa~, nii pasal minah lain lak . Yg nii lagi arr aku xpaham pe masalah dye dgn aku . Aku kacau dye pon ta . Bercakap pon ta . Jumpa pon jarang . Setakat selisih-2 mcm tuu je . Tiba xpuas hati dgn aku ape cerr . Heyhey , before kau na cakap aku GEDIK tuu , aku rase kau tengok diri kau dulu . Kau mengata orang tp kau xsedar ke orang mengata kau . Kau nii serious pelik , aku yg tengah sakit pon kau boleh kate gedik . Kau nii sebenarnye tau ke ta ape maksud gedik tuu derrr ? Pathetic lahh kau nii . Aishh . Kau ingat kalau aku kawan dgn ***** kau , aku diam jela bila kau mengata aku . Never okey ! Hmm~, cukup lahh tuu . Malas lak aku na membebel kat sini . Banyak lagi na tulis , tp da loteh da tangan den nii haa . Nanti kalau aku rajin , aku sambung lahh . Kot ingat arr (: Bubye <3

*Sape makan cili , dye terasa pedas kan . So , kalau ade sesiapa yg terasa tuu , aku minta maaf lahh . Xterniat pon na tulis benda nii , tp terpaksa . Haha~, 

Celoteh Daripada Nur Farah Ain :D