NUR FARAH AIN ZULKIFLI: June 2011

Tuesday, 28 June 2011

Are you ready ?

Assalammualaikum Blogger ,

Seriously , aku penat hari nii . Ergghhh~, sorry , Farahin . Aku ponteng mentor mentee kau hari nii . Aku xlarat arr . Jangan mara yee cikgu (: Okey , aku na cakap pasal tadi . Time Physics tadi , tiba Haziq [Sc3] panggil aku . Dye cakap teacher Z na jumpa . So , aku pegi lahh . Sampai je kat kelass 5Pd2 , aku ingatkan kenapa lahh tadi . Rupanya pasal saringan acara 100m , 200m , 400m and 800m esok . Aku memang da tau pasal tuu . Aku masuk saringan 100m and 200[xsure] . Sekali , tiba ade budak tarik diri acara 800m . Pehh , bapak kering lahh budak tuu kan . Xpasal-2 cikgu letak nama aku .

Gentle aku cakap , aku xboleh long distance . Stamina aku xbnyk . Aku boleh speed je . Puas aku tolak , tapi kena paksa . Tambah lak ade teacher lagi sorang kan . Suruh juga aku masuk sebab tade orang dahh . Mati aku esok . 3 acara sekali na kena buat esok . Hmm~, aku pon masuk jelakan . Na masuk final tuu memang tak lahh . Just puaskan hati cikgu je .

Kalau korang na tau , aku da ade 5 acara aku masuk xtermasuk yg 800m tuu . Na tau ?

100m
4x100m
200m
Lompat jauh 
Lompat tinggi

Banyak da kan . Tiba kena tambah 800m tu pula . Aiyoo -.- tapi tape lahh kan , aku masuk je . Sebab last year aku kat skola . Nanti rindu lak na berlari-2 nii kan (: Then , da abis cakap semua aku minta kat cikgu na masuk lab physics sbb cikgu physics suruh cepat . Time aku keluar tuu cikgu tengah aja bnde penting . Elok aku na keluar kelas 5Pd2 tuu cikgu panggil lagi . Cikgu cakap aku masuk 1500m juga . Terkejut berok aku . Boleh lak letak nama aku . Ee , serious lahh , aku tanak . Tapi teacher suruh juga . Pas tuu cikgu cakap nanti markah sukan dye bagi A . Sekarang nii bukan markah A or pape pon , yang aku pk nii mcm mana aku na lari sampai 7 setengah pusingan . Pehh , aku xpenah masuk acara long distance nii . 

Da lahh setahun aku tinggalkan lari-2 nii bagai . Tahun nii baru arr aku na aktif balik . Tiba dapat acara yg xsesuai dengan aku . Gentle aku cakap , sepanjang aku masuk olahraga wakil sekolah since aku darjah 3 till form 3 , aku xpena masuk acara long distance . Err~, macam mana aku na buat . Boleh ke aku nnt ): Sebaik last year . So , aku ade 7 acara . Huhh ! Yg penting , aku tau markah sukan aku A ea . Aku relakan diri masuk acara-2 yg scray tuu . haha~. K lahh , sampai sini je , aku na cerita kat someone pula . Tempat aku selalu aku kongsi masalah . Boii <3

Celoteh Daripada Nur Farah Ain :D

Monday, 27 June 2011

Ape batak-2 ?

Assalammualaikum Blogger ,

Act , aku na lepaskan geram aku yang semalam . haha~, xlepas-2 lagi nii . Ade sorang mamat nii , ayat dye memang cari gado lahh kan . Aku guna bahasa baik dgn dye , dye boleh guna bahasa BODO dye tuu kat aku . Memang pantang nenek moyang aku k . Sape xsakit hatii tiba dapat text "kau ingat aku batak sgt ke kat kau ? " Aish , sumpah .! Ayat tuu memang buat aku menyirap tahap gaban doee .

"Hey , kepada kau , aku na cakap nii , aku pon xbatak lahh dgn kau . Kau ingat aku hingin sangat ar kat kau . Kau ingat kalau kau boleh dapat mana-2 girl yg kau na , kau da cukup handsome lahh ? Ee , please lahh " Then sesedap kau minta maaf and cakap kau terlepas cakap . Kau ingat aku nii ape haa ? Macam orang xbesalah lak kau kan . Kau xpayah na guna bahasa kasar sgt lahh kan . Aku guna bahasa leklok dgn kau , kau lebih-2 . Memang minta kaki ar kan . Grrrrr~ .

Sebelum tuu , aku na tnya , aku ke yang terhegeh-2 kat kau ? Tak kan . So , kau xpayah na guna ayat batak-2 bagai tuu lahh . Adoinyee ponnn . Dari elok-2 aku na kawan dgn kau , terus jadi musuh nanti . Sebelum cakap pk dulu lahh bhaii . Orang lain ade perasaan juga . Kau ingat kau sorang je ? Amek gambar nii tok kau .



Da arr . Malas aku na cerita banyak pasal kau . Buang masa je . Kau pk sendiri lahh weyh . Jangan ingat diri kau tuu bagus sangat k . Err~, Chow !

Celoteh Daripada Nur Farah Ain :D

Sunday, 26 June 2011

Cutest Friend (:

Assalammualaikum Blogger ,

Hey , hari nii aku rasa na tulis pasal dua orang kawan aku yg COMEL nii (: Dyowg tempat aku mengadu masalah aku . Act , before nii aku xpernah kenal dyowg pon . Aku baru kenal dyowg this year . Tapi ade yang aku da kenal dari last year . Dyowg terbaik wokkk ! Bersyukur dapat kawan macam nii sbb dyowg faham aku . Even ktowg selalu luah masalah thru phone or facebook je , at least beban tuu ringan jgk lahh bila da luahkan kat dyowg . Dyowg bnyk gak bagi support kat aku if aku dalam masalah . Korang na kenal siapakah gerangan kawan aku nii ? hee~, Dyowg adalah : Jeng jeng jeng (:


Fatin Fatini (:


Rozaina Hussin


Asyraf a.k.a Acap
My Little Bro (:

Dyowg lahh yg aku maksudkan . Tuu , yang budak laki tuu . Dye banyak nasihat aku . Selalu tnye khabar aku semua . Act , dye sebaya dgn aku , tapi dye selesa panggil aku 'AKQ' . Da biasa kot . Dye da aku anggap mcm adq aku sendiri . Maklum lahh , orang tade adq kan . haha~, Sekarang nii , selalu lahh jgk kongsi cerita dgn dye . Sejak single nii kan . haha~

Btw , aku na korang tau , aku takan lupa kan korang . Lebiu lebiu <3 haha~, k lahh , sampai sini dulu . Da kering idea (: boiiiii <3

Celoteh Daripada Nur Farah Ain :D

Saturday, 25 June 2011

Lots Of Memory :')

Assalammualaikum Blogger ,

Hmm~, hari nii aku na cerita sikit pasal tempat yang banyak simpan kenangan aku dgn dye . Tempat tuu betul-2 depan rumah aku and setiap kali aku pandang tempat tuu , setiap kali tuu lahh aku ingat kat dye . Even aku da berusaha na lupakan , tp tetap xboleh . Betul lahh ape orang cakap , kenangan memang senang untuk kita create , tp susa untuk kita lupakan . Btw , lupa pula na bgtau ape nama tempat tuu (: Act , Tasik Pandan Perdana .



Tasik Pandan Perdana 

Aku selalu bawa dye lepak sini if dye datang na jumpe aku . Borak-2 kat sini . Dye suka kacau aku kat sini . Kadang-2 malu aku sampai orang pandang . Hee~, tapi aku xkisah , asalkan aku happy . Kat sini juga lahh dye na tunjuk romantik dye tuu kan . Aww , So sweet nyah !
Kat sini juga aku pena nangis ): Thanks awak sebab pinjamkan bahu awak tok saya nangis and thanks sbb awak pujuk saya :')

Serious banyak kenangan aku kat sini . Kenangan yg xmungkin aku lupakan kot . Agak-2 kan , bila lagi aku dapat lepak kat sini dgn dye erk ? Rindu doee . To Capital A , if awak datang KL , jgn lupa gtau saya yee , saya na bawa awak lepak kat tasik nii lagi (: Hmm~, cukup lahh setakat nii . Kang cerita lebih-2 , meleleh lak air mata nii . Boii <3



Celoteh Daripada Nur Farah Ain :D

Thursday, 23 June 2011

PERFECT TWO (:



You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain and I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date

You can be the hero and I can be your side kick
You can be the tear that I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or you can be the sun when it shines in the mornin'

Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause you are the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages

You can be the Vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cool as the winter weather
But I don't care as long as we're together

Don't know if I could ever be
Find More lyrics at www.sweetslyrics.com 
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

You know that I'll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can't live without ya

I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause you're the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two 

*Suka lagu nii . Sweet je . Sesuai tok pasangan yang ber-couple couple tuu (: Capital A , lagu nii untuk awak <3

Celoteh Daripada Nur Farah Ain :D

I Miss You ):

Assalammualaikum Blogger , 


Hmm~, hari nii aku asyik ingat kat dye jee . Kenapa erk ? Aish , please lahh , aku da tanak ingat benda lama . Nanti aku nangis ): Tp , Seriously , aku rindu kau . Aku rindu sangat kat kau . Da lama xborak2 dgn kau kan . Kau macam mana sekarang ? sehad ta ? Hope kau sehad . Kau tahu , sejak kau tade , sebelum tido , aku still tertunggu-2 kau call . Yela , dulu sebelum aku tido , mesti kau call dulu . Say Good night , Iloveyou . Then pagi-2 pukul 5.45 kau mesti kejutkan aku suruh pegi mandi . Tapi sekarang  da tade . Rase lain sgt !


Tapi xtau lahh kau ingat kat aku or tak kan . Mesti kau da happy dengan orang lain . Tape lahh , aku doakan kau happy and sehad selalu . " Awak , awak , awak ! Saya na kongsi something dgn awak . Tadi masa final chess , saya dapat no 2 ! Saya happy sgt . Time tuu kan , saya xsabar na bgtau awak . "


Err~, aku rindu masa dengan kau . Aku rindu cara kau kacau aku . Aku rindu na jalan-2 dgn kau . Senang cerita , aku rindu semua pasal kau ): Btw , thanks for everything yaa :') Kau selalu berusaha buat aku happykan . Even kau terpaksa datang jauh-2 semata-mata na bawa aku jalan-2 . Kau baik sangat dgn aku . "Awak , TERIMA KASIH tok ape yg awak da bg kat saya ."


ILOVEYOU <3 ! Terima kasih bagi saya coklet nii . Saya suka .


Thanks juga tok perfume nii awak ! 

Hmm~, aku rase cukuplahh sampai sini . If kau bace benda nii , aku just na kau tau , "SAYA RINDU AWAK ! Awak jgn lupakan saya k . Even kita just kawan , hope nama saya still dekat hati awak :') *xtahan na ngesssssss ! Boiii <3

Celoteh Daripada Nur Farah Ain :D

Wednesday, 22 June 2011

Just The Way You Are


Maddi Jane <3


Just The Way You Are 

Oh his eyes, his eyes
Make the stars look like they’re not shining
His hair,his hair
Falls perfectly without him trying

He’s so wonderful
And I tell him every day

Yeah I know, I know
When I compliment him
He wont believe me
And its so, its so
Sad to think he don’t see what I see

But every time I asks him do I look okay
I say

When I see your face
There’s not a thing that I would change
Cause you’re amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause boy you’re amazing
Just the way you are

Oh you know, you know, you know
Id never ask you to change
If perfect is what you’re searching for
Then just stay the same

So don’t even bother asking
If you look okay
i'll say

When I see your face
There’s not a thing that I would change
Cause you’re amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause boy you’re amazing
Just the way you are

The way you are
The way you are
Boy you’re amazing
Just the way you are

When I see your face
There’s not a thing that I would change
Cause you’re amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause boy you’re amazing
Just the way you are 
Yeeeaah !

*Maddi Jane nii comel kan (: Lagu nii aku tuju khas buat dye lahh . Sebab aku perempuan kan , so , aku pilih lahh lagu nii . Iloveyou <3


Celoteh Daripada Nur Farah Ain :D

No Comment (:

Assalamualaikum Blogger ,

Haihh , bosan lak malam-2 nii haa . Na tido , mata xngantok . So , rasenyer na lahh tulis blog . Okey , aq rase aq na cerita something . Aq bukan na burukkan orang , tapi aq just na luahkan ape yg aku rase je . Rasenye kat sini lebih selamat tok aq luahkan rase xpuas hati aku tuu . Kang bila cerita kat orang , orang cakap aku reka-2 cerita .   

Aq ade lahh xpuas hati kat sorang budak skola aq tuu . Aq xtau lahh ape masalah dye dengan aku . Aku rase aku tade kacau idop dye pon . Tp xtau na pe dye na cari pasal dgn aku . Aku xkisah orang na ckp and buat ape kat aku , tp setiap manusia nii ade had kesabaran kan . Bila da over tuu siapa yg tahan . cube bayangkan , ape perasaan korang if ade orang hasut kawan korang jangan kawan dgn korang ? *paham ta ayat aku nii ? haha~, mesti sakit hati kan . Xkisah lahh orang tuu cakap main-2 or whatever , tp tu still menghasut kan . Serious doe , aq malas na gado-2 . Aku da penat . Matured lahh kan , kte da 17 tahun , takan still na gado . Tp sorry lahh , kalau aku yg kena datang kat kau minta maaf , MEMANG TAK LAHH ! Nii bukan sebab ego aku tinggi , tp aku sakit hati dgn kau . Sesedap kau je suruh orang jgn kawan aku . Aishh .

Sejahad-2 aku nii , aku xpena na hasut orang lahh . Even kawan baik aku sendiri kawan dgn kau , aku xkisah . Tu hak masing-2 kan na kawan dgn sesiapa pon . If kau xsuka aku , kau xpayah na buat orang lain xsuka aku jgk . Tape lahh , korang mmg suka judge aku dari luran kan . Kau xkenal siapa NUR FARAH AIN sebenarnye . Bg korang aku jela yg jahat , kau jela yg baik kan . Tp tolong lahh , kalau perangai kau setakat depan laki je baik , tade sape suke jgk . Na cover-2 pula . Aq pon bnyk jgk dnga cerita orang xsuka kat kau . Ish8 . Aq ingat kau hasut-2 orang tuu , ramai yg suka kat kau . haha~.

Hmm~, da lahh . Aku rase da bnyk sgt pula aku cakap pasal kau . Bosan lak . Ngee (: Takot kang kua lak perkataan-2 yg xbaik dari mulut aku nii . So , aku stop kat sini . Kau ubah lahh perangai kau tuu k . *Aku rase aku da melalot da nii -.- , k lahh . Night . Boii !

The conclusion is , Kalau si A benci si B , tak perlulah lah CDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ pun nk benci jugak . Apalah --'

*Sorry kepada sesiapa yang terasa . If kau terasa , Aku MINTA MAAF yaa . haha~
                                                                                                                                                                                       Sincerely , 
                                                                                                                                                                                    Aien Zulkifli <3

Celoteh Daripada Nur Farah Ain :D

Result Calon SPM ):

Assalammualaikum blogger .

hmm~, hari nii aq na cerita pasal result mid year aq . Pehh , mmg teruk lahh kan . Xtau lahh mcm mana boleh jd macam tuu . Result aq down gilerrr ): mcm mana aq na jawab dgn maq aq , aduhh ! masalah tau . Mati lahh aq time harii bg report card nnt . Aq da struggle gila , tp , hmm~, belom ade rezeki kot . 

Btw , haha~, ade jgk lahh result yg buat aq happy and xsangka aq boleh lulus paper tuu (: Na tau paper ape ? Act , paper BIOLOGY . Aq dapat 52% . Even ta A , tp aq bersyukur jgk lahh , sbb da ade peningkatan . Sumpah , aq memang happy gila lahh . Xpena2 tau . First time mid year exam aq , aq lulus Bio . Hope SPM nanti , aq dapat A+ . Aminnnn . Pape pon , yg paling menyedihkan , aq still xboleh na score subjek Science aq . Cube lahh tngok markah tuu . Dengan Add math aq 9% jee . Grr~, memalukan !

Markah Ujian Pertengahan Tahun 2011 
Bahasa Melayu : 79% (A-)
Bahasa Inggeris : 57% (C+)
Mathematics : 54 % (C+)
Sejarah : 55% (C+)
Agama Islam : 57% (C+)
 Biology : 52% (C+)
Add mathh : 9% (G)
Chemistry : 32% (G)
Physics : 35% (G)

Teruk kan -.- tiggal lagi berapa bulan , result aq still goyang . Xmenunjukkan langsung result mcm budak na SPM . Aish . The conclusion is , RESULT AKU TERUKKKK ! SOBSOB :'(



Celoteh Daripada Nur Farah Ain :D